кібератака
17:13

Головне управління розвідки здійснило чергову кібератаку на банківський сектор Росії. Про це повідомили джерела у спецслужбі, пише речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук у Телеграм-каналі.

"Внаслідок атаки відбувся глобальний збій в системі швидких платежів, припинили роботу мобільні додатки банків та онлайн-банкінг, а також внутрішні сервіси фінустанов", - йдеться у повідомленні.

Укрінформ пише, що під кіберудар потрапили, зокрема, Альфа-банк, банк «Открытие», а також телекомунікаційний оператор «Ростелеком».

Місцеві ЗМІ пишуть, що в російських банках визнають глобальний збій, проте не зазначають його причини, а також не можуть вказати терміни відновлення роботи сервісів, зауважили у ГУР МОУ.

Раніше ми також писали, як кіберфахівці ГУР знову атакували найбільші банки РФ. Тоді користувачі в багатьох регіонах РФ скаржаться на заблоковану роботу онлайн-сервісів фінансових установ, неможливість скористатися «особистим кабінетом», припинення роботи сайтів та мобільних додатків банків. Також клієнти банків не можуть здійснити онлайн-оплату за послуги.