вибух
13:00

Протягом минулої ночі російські системи ППО збили 113 безпілотників, повідомляє Міноборони країни- агресора.

Зазначається, що найбільше ударів було в Бєлгородській області — 73 дрони, у Воронезькій — 25, у Курській — 14, та один у Брянській області.

У Старому Осколі поранення отримала жінка. За словами губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, через атаки загинуло четверо осіб, 24 були поранені.

У Воронезькій і Брянській областях постраждалих немає.

Сьогодні зранку були повідомлення, що аеропорт Казані тимчасово не працює, ймовірно через загрозу атак безпілотників. Росавіація пояснила це необхідністю забезпечення безпеки польотів. За даними джерела Baza, закриття пов'язане саме з ризиком дронових атак.

Нагадаємо, окупанти запускають у Бердянську осінній призов до армії РФ. Диктатор РФ Володимир Путін підписав указ про черговий призов до лав російської армії. Після цього відповідне розпорядження видав і так званий гауляйтер тимчасово окупованої Запорізької області Євген Балицький.

Ми писали, що Путін підписав указ, що передбачає збільшення штатної чисельності російської армії на 180 тисяч до 2 млн 389 тисяч осіб, а також чисельності військовослужбовців до 1,5 млн. Це вже третій указ Путіна про збільшення чисельності збройних сил Росії з початку війни проти України в лютому 2022 року.

Нагадаємо, у Росії пасажирів громадського транспорту закликають за гроші вербувати родичів для війни проти України.

Тим часом, у Росії роботодавцям наказали примушувати співробітниць народжувати дітей. Путін вимагає переконати росіян народжувати по десять дітей, щоб вирішити проблему дефіциту кадрів.

Російська армія на війні в Україні щодня зазнає величезних втрат. В Росії зменшилась народжуваність, і країна потрапила в демографічну яму. Тому дівчатам пропонують "переорієнтуватися" на народження дітей замість отримання освіти, вважаючи, що освіта жінок призводить до загибелі цивілізації.

Проте, згідно з даними британської розвідки, плани Путіна щодо збільшення армії на 180 тисяч осіб можуть натрапляти на труднощі через великі втрати в Україні та проблеми з набором.