Втрати армії РФ
08:38

Зафіксовано перший випадок знищення українськими воїнами російського танка за допомогою безпілотника "Дракон". Це відбулось на одному з напрямків фронту, де наразі йдуть активні бої.

Про це розповіли у пресслужбі 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького ЗСУ.

Особливість дрона полягає у тому, що для знищення цілі він використовує не скид з вибухівкою, а термітну суміш, яка буквально випалює її.

Зазначається, що спочатку по ворожому танку відпрацювали у стандартний спосіб. Попри пошкодження він ще продовжив рух, а потім став. Саме у цей момент над ним злетів "Дракон" й довів справу до кінця.

"Нещодавній традиційно невдалий штурм здичавілих відзначився першим у цій війні спаленим за допомогою дрону "божа роса" ворожого танку у виконанні нашого батальйону безпілотників "Злі Сапсани"!", – йдеться у повідомленні.

Судячи з опублікованого відео, "Дракон" завис над танком росіян, розпорошуючи лавоподібний терміт (суміш алюмінію та палаючих гранул оксиду заліза). За лічені хвилини ворожа бойова машина перетворилася на багаття та вибухнула.

Нагадаємо, у Києві сталася пожежа у житловому багатоповерховому будинку цієї ночі на тлі дронової атаки. Причиною стало падіння уламків збитої повітряної цілі.