Вибух
14:58

Сьогодні, 4 жовтня, в тимчасово окупованому Енергодарі стався вибух автомобіля, в якому перебував колаборант Андрій Короткий, "начальник охорони" Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє ГУР.


"4 жовтня, приблизно о 7:00, у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль, у якому знаходився воєнний злочинець, - "начальник фізичної охорони" Запорізької АЕС Андрій Короткий", - йдеться у повідомленні.

Згодом російські ЗМІ підтвердили, що Короткий помер від отриманих травм.

Що відомо про Короткого

Андрій Короткий - колаборант, який брав участь в організації та виконанні воєнних злочинів і репресій проти українців в окупації.

За даними ГУР, після захоплення ЗАЕС він добровільно співпрацював з російськими військами, надавши їм списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на людей з проукраїнською позицією.

"Короткий брав участь у репресіях персоналу атомної електростанції та воєнних злочинах проти цивільних мешканців тимчасово окупованого Енергодару. Він постійно організовував заходи на підтримку російської окупаційної армії. Як член партії Путіна "Єдина Росія", він очолював в Енергодарі так звану "раду депутатів", - додали в розвідці.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Бердянську підірвано в авто суддю-зрадника.