Вибух
08:33

Увечері 4 жовтня, близько 22:27, російські окупаційні війська завдали чергового удару по мирному місту Миколаїв, націлившись на один з інфраструктурних об'єктів.

Ворог, як припускається, застосував ракети, що належать до класу крилатих, а саме Х-59 або Х-69. Ці ракети здатні здійснювати високоточні удари на значні відстані, що робить їх небезпечними для цивільних об'єктів.

Про атаку повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у своєму офіційному Telegram-каналі.

Він зазначив, що удар відбувся пізно ввечері.

Завдяки злагодженій роботі сил ППО та інших служб, на момент повідомлення інформації не було жертв або постраждалих серед місцевого населення. Це вкотре доводить важливість і ефективність системи протиповітряної оборони в захисті мирних жителів від постійних російських атак.

Крім того, цього ж дня о 14:15 армія РФ обстрілювала з артилерії відкриту територію Галицинівської громади. Загиблих та травмованих немає.

Обстріли об’єктів інфраструктури є серйозною загрозою для життєзабезпечення міста. Влада закликає громадян залишатися в укриттях під час повітряних тривог і бути обережними.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 5 жовтня, російські загарбники атакували Україну авіаційними ракетами та дронами-камікадзе. Завдяки роботі сил протиповітряної оборони всі ворожі об'єкти були збиті або не змогли досягти цілей.