Шахед
12:07

У ніч на 7 жовтня російські війська здійснили масштабний повітряний удар по Україні, використовуючи балістичну ракету "Іскандер-М", керовану авіаційну ракету Х-59, невстановлену ракету з Курської та Бєлгородської областей, а також ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) з районів Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Єйськ.

Росія завдала удару по Україні

Близько 08:20 ворог завдав удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 "Кинджал" із трьох літаків МіГ-31К, що вилетіли з аеродрому Саваслєйка в Тамбовській області.

Загалом радіотехнічні війська Повітряних Сил України зафіксували понад 80 повітряних цілей. Протиповітряну оборону здійснювали зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України.

Як ППО України захищала небо

У результаті протиповітряного бою було підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" над Київщиною та 32 ворожих ударних безпілотників у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

Влучання

На Харківщині зафіксовано декілька влучань ударних БпЛА. Один із трьох "Кинджалів" вразив район аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Крім того, в різних регіонах України було втрачено 37 російських безпілотників, ймовірно через активну протидію РЕБ. Інформація щодо влучань уточнюється.

Раніше повідомлялося, що армія РФ за тиждень втратила майже 8700 осіб та 1540 одиниць озброєнь і техніки.

Нагадаємо, Збройні сили Україну здійснюють ефективну оборону, через що російський наступ на сході України у найближчі місяці або й тижні досягне кульмінації.