Море
16:33

Внаслідок успішної операції українських розвідників, виведено з ладу тральщик балтійського флоту ЗС РФ «Алєксандр Обухов», повідомляє ГУР МО України.

Серйозні пошкодження корабля

Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень — через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: «обухов» захлинувся.

Проблеми з ремонтом

Тепер російський тральщик став на капітальний ремонт, і це може виявитись серйозною проблемою — пошкоджений двигун М-503 дволі дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний.

Нещодавній ремонт у Санкт-Петербурзі

Цікаво, що виведений з ладу ворожий корабель зовсім нещодавно, у липні цього року, проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург.

Другий знешкоджений корабель за півроку

«Обухов» — вже другий знешкоджений корабель балтійського флоту зс рф за останні півроку. У квітні 2024-го внаслідок операції ГУР МО України «Рибалка»було виведено з ладу ракетний катер «Сєрпухов».

Раніше повідомлялося, що у ніч з 31 січня на 1 лютого бійці ГУР цієї ночі знищили ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ.