Українські військові
11:59

Російським військам вдалося увійти до частини Торецька Донецької області, у міській забудові тривають вуличні бої. Ситуація є динамічною, окупанти намагаються просуватися, а українські воїни натомість роблять все, аби не дати ворогу втілити задумане.

Про бої в Торецьку, загальну ситуацію в місті та мету росіян пише РБК-Україна.

Інформація про те, що росіяни зайшли в Торецьк з’явилася наприкінці вересня. Інститут вивчення війни, опираючись на геолокаційні кадри, повідомив, що військам РФ вдалося прорватися внаслідок триваючих штурмів.

Український проєкт DeepState своєю чергою теж повідомив про присутність загарбників у місті. За словами аналітиків, з основної вулиці "Центаральна", по якій ворог має найбільші просування, він просочується в інші, зокрема, по вулицях Дружби та Василя Стуса.

Карта боїв

Бої наразі є дуже динамічними. Противник намагається закріплятися в будинках, але українські воїни натомість чинять опір. Нещодавно речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова підтвердила, що ворогу вдалося увійти на східну околицю міста й наразі ситуація в Торецьку нестабільна, бої ведуться буквально за кожен під’їзд.

Відео продемонстрували в мережі українські захисники. Бригада Нацполіції "Лють" опублікувала кадри вуличних боїв у Торецьку. На ролику нижче можна побачити роботу бійців батальйону спеціальних операцій "Еней".

"Побачити Торецьк та померти - головне кредо ворога. Окупанти сунуть наче скажені: постійні обстріли з авіації, артилерії, мінометів, робота fpv-дронів, але наші бійці не здаються", - йдеться в описі під відео.

"Бувало навіть таке, що у багатоквартирному будинку на першому поверсі ми працюємо, на другому - росіяни, і ми намагаємось їх вибити...Зараз це можуть бути якісь два-три багатоквартирні будинки, які вони можуть зайняти, а через годину їх вже там немає, тому що ми їх вибили", - розповів спікер ОШБ "Лють" Артем Джепко в ефірі "Радіо Свобода".

Натомість як пояснює Бобовнікова, зараз важко оцінити, яку частку міста контролює ворог, оскільки в ході боїв підрозділи Сил оборони контратакують і повертають втрачені позиції.

Разом з тим противник продовжує застосовувати свою нищівну тактику випаленої землі, активно застосовуючи на Торецькому напрямку керовані авіабомби, артилерію та інше озброєння.

Нагадаємо, Путін дав вказівку до початку зими захопити Покровськ, а далі просуватися на Курахівському та Куп’янському напрямках, а також розпочати наступальну операцію на Запорізькому напрямку.