окупант
17:35

Слідчі Нацполіції оголосили підозру російському військовому, який вбивав мешканців Бучі заради розваги, повідомляє Національна поліція України.

"Під час окупації Київщини у березні 2022 року росіянин відкрив стрільбу по беззбройним літнім чоловікам в цивільному одязі, які через відсутність електроенергії намагались приготувати їжу на багатті. Військовий рф використав їх як живу мішень, у результаті чого один з цивільних отримав множинні вогнепальні поранення й загинув, а інший отримав поранення ноги", - йдеться у повідомленні.

За скоєне 27-річному командиру взводу парашутно-десантної роти, батальйону тактичної групи повітряно-десантних військ (в/ч 74268, м. Псков) загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники стратили за наказом свого командування на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ на Харківщині чотирьох українських військових.

Також ми писали, що слідчі Нацполіції повідомили про підозру дев’ятьом мешканцям Донеччини, які катували українців на тимчасово окупованих територіях за вказівкою росіян.