Ситуація на фронті
09:19

Противник захопив три населені пункти біля Мирнограда – Миколаївка, Красний Яр, Крутий Яр. Чим це загрожує?

Про це повідомили аналітики проєкту DeepState.

Аналітики зазначили, що останній час було помітно зменшення активності в районі Гродівка-Новогродівка, але ворог продовжує намагатися прориватися через українські позиції. Вони стрімко просуваються в околицях, де зустрічають менший спротив військових. Використовується тактика обходу противника.

Миколаївка є останнім населеним пунктом на шляху до Мирнограда. Тому найближчим часом можна очікувати збільшення тиску та спроб прориву на південні околиці міста.

Росіяни посилено розміщують ВОПи та інші оборонні споруди. Однак, деякі з них знаходяться у незвичних місцях та є малоякісними. Загалом, багато залежить від військових, які тримають оборону.

Аналітики також зазначають, що росіяни планують залучити додаткові сили та зброю для подальшого наступу. Окрім піхоти та техніки, очікується збільшення артилерії, авіації та інших засобів. Можливо, до регіону буде надіслано додаткові військові підрозділи.

Нагадаємо, п'ять будівель на вулиці Братів Міхновських у Львові, які були зруйновані російськими ракетами під час обстрілу 4 вересня, не підлягають відновленню.