Погода
17:55

12 жовтня в Україні очікується дощова погода, синоптики прогнозують заморозки. В країні буде переважно хмарна погода з проясненнями, на сході та заході - мінлива хмарність. У більшості областей пройдуть помірні та сильні дощі, а в центральних і південних регіонах можливі грози, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер та температурні коливання

Вітер переважно південно-східний, на Правобережжі - північно-західний, зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від 3 до 8 градусів тепла на заході та сході, при цьому на Львівщині, Волині та Рівненщині можливі заморозки на ґрунті до -3 градусів. В інших регіонах температура вночі сягатиме від +9 до +14 градусів, а на півдні - до +18.

Вдень температура підніметься до +17 +22 градусів, проте в західних, північних і частині центральних областей - лише до +11 +16. У Карпатах вночі очікується +2 +7 градусів, вдень - від +6 до +11.

погода

Погода на Київщині

У столичному регіоні прогнозується хмарна погода з проясненнями. Вночі очікується значний дощ, а вдень можливі помірні опади. Вітер північно-західний, швидкість 5-10 м/с.

Температура повітря в області коливатиметься вночі від +9 до +14 градусів, вдень - від +11 до +16. У Києві температура вночі та вдень буде в межах +12 +14 градусів. Ніч на 12 жовтня також очікується дощовою.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.

Фото Олександри Буділки