Хлопці
14:06

В Україні велика кількість старшокласників, особливо хлопців, виїжджає за кордон. На це поскаржився міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, пряму трансляцію якої в YouTube веде народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність").

«Що стосується виїзду. Я поділяю вашу тривогу. Ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися в Україні різними способами», - зазначив міністр.

Він наголосив, що ключове, що Міносвіти має їм запропонувати, - це якісну професійну, передвищу та вищу освіту, яка спонукатиме їх залишатися в країні.

Серед іншого Оксен Лісовий наголосив, що західна освіта частково міфологізована, а ті виші, до яких їдуть українські діти, не кращі за вітчизняні регіональні заклади вищої освіти.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Зараз в Україні запроваджується набір до армії в обхід військкоматів та зупиняється призов певної категорії молодих осіб до 25 років.