Коригувальник
17:16

СБУ затримала російського коригувальника під час безпекових заходів на Сумщині, повідомляє пресслужба відомства.

"Служба безпеки затримала агента фсб під час контррозвідувальних (безпекових) заходів у Сумах. Ним виявився 22-річний уродженець Херсонщини, який готував російські удари по Силах оборони, що знаходяться поблизу району проведення Курської операції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для виконання ворожого завдання фігурант обходив місцевість, де за допомогою мобільного телефону приховано фільмував локації військових об’єктів.

"Отримані відеофайли з прив’язкою до місцевості агент пересилав своєму куратору, особу якого вже встановлено Службою безпеки. Співробітники СБУ завчасно викрили фігуранта, задокументували його злочинні дії і затримали, запобігши передачі ворогу розвідданих. Одночасно СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони", - повідомяє СБУ.

Як встановило розслідування, молодик був дистанційно завербований фсб у серпні цього року, коли шукав швидкий заробіток у Телеграм-каналах.

"Замість грошей від фсб він отримав підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначили правоохоронці.

Раніше повідомлялося, що за матеріалами СБУ довічний термін ув’язнення отримав агент ФСБ, який допомагав рашистам захопити Бахмут.

Крім того, СБУ затримала ще одного «крота» російських спецслужб у ЗСУ, який хотів скоригувати вогонь по своєму підрозділу.