ТЦК
16:42

У останні дні в Україні спостерігається активізація перевірок з боку територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Місцеві пабліки повідомляють про проведення рейдів у різних закладах, зокрема в спортзалах та торгових центрах.

Відео перевірок показав у Телеграм радник міністра МВС України Антон Геращенко.

Зокрема, у Львові жителі помітили перевірки в місцевих спортзалах, де представники ТЦК перевіряють документи відвідувачів. Такі заходи викликають різні реакції серед населення: деякі підтримують ініціативу, вважаючи її важливою для безпеки, тоді як інші висловлюють незадоволення, вважаючи такі дії надмірними.

У Хмельницькому представники ТЦК також провели рейди в торгово-розважальних центрах (ТРЦ), кафе та магазинах одягу. Мета цих перевірок — забезпечити порядок і виявити осіб, які ухиляються від військової служби. За словами місцевих жителів, такі дії стали звичними, і люди намагаються бути готовими до можливих перевірок.

Ці рейди, що відбуваються в різних містах України. Багато хто сподівається, що ці заходи сприятимуть зменшенню випадків ухилення від призову та забезпечать більшу безпеку у публічних місцях.

Нагадаємо, у Київському Палаці спорту, після закінчення концерту гурту «Океан Ельзи», присвяченого 30-річчю колективу, глядачів очікувала несподівана «друга частина» заходу.

На виході з концертного залу кілька десятків співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки разом із патрульною поліцією перевіряли документи у військовозобов'язаних. У мережі публікують відео, на яких видно, як ТЦК «пакують» чоловіків, які прийшли на концерт.

Після облави ТЦК на виході з Палацу спорту, люди почали активно продавати квитки на наступні заходи.

Зазначимо, що військовослужбовці та волонтери обурені реакцію ухилянтів, які незадоволені перевіркою документів ТЦК після концерту «Океану Ельзи» та іншими рейдами.

У Верховній Раді не вважають перевірки ТЦК, аналогічні до тієї, яку провели після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві, загрозою. Нардеп, голова комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв взагалі вважає, що така практика має бути постійною.