колонія
16:14

Кабмін схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким засудженим можуть дозволити тимчасові виїзди з колонії, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Цей законопроєкт пропонує встановити, що у випадку смерті або тяжкої хвороби близького родича засуджені можуть здійснювати короткочасні виїзди за межі колонії на території України, окрім тимчасово окупованих, строком не більше семи днів, не враховуючи часу, необхідного для поїздки в обидва кінці (не більше трьох діб).

Це стосується засуджених, які перебувають в виправних колоніях мінімального та середнього рівня безпеки з полегшеними або загальними умовами утримання, а також у ділянках соціальної реабілітації.

Іншим засудженим пропонується дозволити короткочасні виїзди за межі виправної колонії на території України, окрім тимчасово окупованих, строком не більше однієї доби, не враховуючи часу на поїздку в обидва кінці (не більше трьох діб).

Окрім цього, законопроєктом передбачається, що засуджені, яких відпускатимуть на сім днів, зможуть самостійно діставатися до місця призначення та назад. Інші засуджені повинні пересуватися виключно під супроводом охорони колонії.

Витрати колонії, пов’язані з наданням засудженим короткочасних виїздів, повинні оплачувати самі засуджені, їхні родичі або інші особи.

Раніше ми повідомляли, як ув'язнені жінки підписують контракт з ЗСУ.