Телефони не працюють
16.10.2024 08:58

Жителі тимчасово захопленого росіянами Лисичанська Луганської області через відсутність телефонного зв'язку змушені долати пішки до десяти кілометрів, щоб викликати "швидку".

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За інформацією ОДА, у віддалених районах захопленого росіянами у 2022 році Лисичанська життя практично зупинилося.

Подекуди абонентам відновили газопостачання, після чого про них на два роки забули, зокрема про мешканців багатоповерхівок, розташованих поряд з колишнім заводом ГТВ. Вони вже радіють підвозу технічної води, оскільки питну воду більшості доставляли востаннє ще влітку.

Система централізованого водопостачання, як і опалення, не полагоджена. Відсутній і телефонний зв’язок. Щоб викликати "швидку", доводиться долати від 7 до 10 км. Декому - пішки.

Як зазначає ОДА, на ділянці автошляху між Сіверськодонецьком та Новоайдаром росіяни посилено перевіряють чоловіків. Заявляють, що розшукують особливо небезпечних злочинців.

Але ретельна увага надається, як і завжди, особам призовного віку. Осіння мобілізаційна кампанія у так званій "ЛНР" у розпалі.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "Лиманська ділянка фронту сьогодні – один із трьох найгарячіших напрямків. Наші військові тримають там оборону, стримують противника і завдають йому суттєвих втрат. Окупанти намагалися атакувати поблизу Новоєгорівки, Новолюбівки, Греківки та Балки Журавки. Били по цих населених пунктах з артилерійського озброєння, спрямовували туди безпілотні літальні апарати".

Нагадаємо, ситуація на Торецькому напрямку залишається складною, у місті точаться запеклі бої. Ворог "розбирає" місто за допомогою артилерії, авіації, а також FPV-дронів. У Торецьку фактично не залишилося "цілих" будинків, а деякі квартали просто знищено.