ППО
16.10.2024 12:40

В ніч на 16 жовтня Україна знову опинилася під масованою атакою Росії. Ворог завдав удару по Донеччині зенітною керованою ракетою С-300/400, керованою авіаційною ракетою Х-59 по Чернігівщині, а також 136 ударними БпЛА. Сили протиповітряної оборони збили 51 ворожий ударний безпілотник. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Запуски ракет і безпілотників

Цієї ночі Росія здійснила атаки за допомогою:

  • керованої ракети С-300/400 по підконтрольній Україні території Донецької області;
  • керованої авіаційної ракети Х-59 по Чернігівській області з повітряного простору Курської області;
  • 136 ударних безпілотників, запущених з районів Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Активні дії Повітряних сил

Для відбиття нападу були залучені:

  • авіація,
  • зенітні ракетні війська,
  • підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ),
  • мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України.

Збиття безпілотників

Під час оборони збито 51 ворожий безпілотник у наступних областях: Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій.

атака

Втрати ворога

Завдяки активній роботі підрозділів РЕБ, локаційно втрачено 60 російських безпілотників у різних регіонах України. Два ворожі безпілотники були змушені повернутись назад у напрямку РФ.

Інформація щодо втрат і подальших дій ворога уточнюється.

Нагадаємо, ситуація на лінії бойового зіткнення в Україні залишається складною. Сили оборони спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку.

Ми писали, що командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський заявив, що варто знизити вік для мобілізації в Україні до 21 року. Він переконаний, що 21-річні молоді люди зможуть працювати більш ефективно.

Зазначимо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.