Евакуація
16.10.2024 17:13

У зв’язку з напруженою безпековою ситуацією на Харківщині було ухвалено рішення про посилення евакуації з деяких населених пунктів Куп’янського й Ізюмського районів. Це стало відомо під час засідання Ради оборони Харківської області, інформує офіційний Телеграм-канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Посилення заходів евакуації у Куп’янському районі

Зокрема, у Куп’янському районі, включаючи місто Куп’янськ, посилюють заходи з евакуації цивільного населення. З 9 вересня по 14 жовтня з району було евакуйовано 234 дитини разом з родинами, і наразі залишилось евакуювати ще 35 дітей.

Примусова евакуація у Борівській територіальній громаді

Також у Борівській територіальній громаді Ізюмського району оголошена примусова евакуація родин із дітьми. З селища Борова підлягають евакуації 119 дітей.

Безкоштовна евакуація та гарячі лінії

Варто зазначити, що евакуація з небезпечних районів здійснюється безкоштовно. Охочі евакуюватися можуть звертатися на безоплатну цілодобову гарячу лінію Харківської ОВА за номером: 0 800 339 291. Також можна повідомити про бажання евакуюватися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548 або написати в месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Раніше повідомлялося, що Рада оборони Сумської області ухвалила рішення евакуювати дітей із Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини через погіршення безпекової ситуації в регіоні.