Вибух
12:53

В ніч на 17 жовтня російські окупанти здійснили масштабну атаку на Україну з використанням ударних дронів. Внаслідок цього було зафіксовано п'ять влучань по об'єктах інфраструктури.

Масштаб атаки

За даними Повітряних сил ЗСУ, росіяни випустили 56 ударних дронів та безпілотників невстановленого типу. Атака відбувалася з території Курської, Орловської областей та Приморсько-Ахтарська. Крім того, був зафіксований удар керованою авіаційною ракетою Х-59, випущеною з повітряного простору Курської області.

Робота ППО

Сили протиповітряної оборони України знищили 22 ворожі дрони. Оперативні підрозділи ППО працювали у кількох областях, зокрема в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській. Ще 27 безпілотників було втрачено внаслідок радіоелектронної боротьби (РЕБ), а два безпілотники залишили повітряний простір України в напрямку Білорусі.

Влучання по інфраструктурі

Попри роботу ППО, російським дронам вдалося здійснити п'ять влучань по об'єктах інфраструктури у прифронтових областях. Серед них – енергетичний об'єкт у Миколаївській області, внаслідок атаки якого сталося відключення електроенергії.

Атака на Київ

Ворог також намагався вдарити по Києву. Всі безпілотники, що прямували до столиці, були збиті силами ППО. Однак внаслідок атаки був пошкоджений житловий будинок у Деснянському районі столиці, хоча, на щастя, вдається уникнути масових жертв.

Нагадаємо, на Луганщині оператори ударних дронів прикордонної бригади «Помста» прицільно знищили укриття та позиції російських окупантів поблизу Серебрянського лісу.