Українські військові готують нові операції
09:19

Важливо зайнятися підготовкою стратегічної операції, не тільки в Курську, а ще в інших областях на території Росії і декількох на нашій територій, що зараз окупована. Частина цих операцій будуть відволікаючими, а частина – спрямовані на стратегічне звільнення територій.

Про це під час чату на Главреді розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

Як підкреслив експерт, ще Залужний говорив про нову стратегію війни. Коли Сирський став головнокомандувачем, він прямо заявив, що готується нова стратегія і нестандартні дії, які будуть неочікуваними для ворога.

Микола Маломуж

"Ця стратегія постійно готується і розробляється, але це робиться закрито. І Курська операція засвідчила, що подібні операції мають готуватися виключно таємно, а не так, як у 2023 році, коли про наші плани щодо операцій знали в Москві. Це абсурд, тоді провал неминучий", - пояснює Маломуж.

Отже, як підкреслює колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, правильна підготовка стратегії та операцій, таємна підготовка, є основною запорукою успіху. І, як переконаний Маломуж, зараз усе це готується.

"Але жодних розшифровок ви від мене не почуєте: де, коли, якими силами і засобами. Це секретна інформація, якою ворог не повинен володіти. Для нього наші наступні дії будуть дуже неочікуваними. Росія також знає, що ми щось готуємо, але що саме – ні. От щодо Курської операції росіяни були дезорієнтовані: вони думали, що ми там просто готуємося до наступу російських військ, будуємо лінію оборони. А ми пішли іншим шляхом – завдали удар", - підсумував Маломуж.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вже були на відстані 4 км від Куп'янська Харківської області. Це велика загроза для населеного пункту.