ЗСУ
15:53

В Україні вдалося повернути 501 тіло загиблих захисників завдяки репатріаційним заходам. Про це повідомляє прес-служба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, репатрійовано 382 тіла воїнів, які загинули на Авдіївському напрямку, 56 - з Бахмутського, 45 - з Мар'їнського, шість - з Вугледарського, чотири - із Запорізького, а також сім тіл із Луганського напрямку. Також було повернуто 1 тіло з моргу на території РФ.

Це стало можливим завдяки зусиллям Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Об’єднаного центру СБУ, МВС України, Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників Збройних Сил України та інших структур Сектору безпеки та оборони України.

Штаб також висловив подяку Міжнародному комітету Червоного Хреста за сприяння в репатріації.

Тіла оборонців будуть перевезені до відповідних державних установ для ідентифікації правоохоронними органами та судово-медичними експертами. Після цього загиблих передадуть родинам для гідного поховання.

Раніше повідомлялося, які виплати передбачені пораненим захисникам.

Зазначимо, що від 29 березня в Україні розширено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги за загиблих військових. Серед них - жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям розказали, як отримати пенсію, якщо годувальник зник безвісті.

Також ми писали, що звільнені з полону українці можуть отримати 100 тисяч гривень.