Погода
19.10.2024 22:02

У неділю, 20 жовтня, погода в Україні буде з мінливою хмарністю. Деякі області очікують дощі, а вночі прогнозуються сильні заморозки. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Прогноз по регіонах

На південному сході країни можливі невеликі дощі, проте на більшій частині території опадів не очікується. Вночі та вранці у західних областях, а також у Житомирській та Вінницькій областях очікується туман, тому варто бути обережними на дорогах.

Температура та вітер

погода

Вітер буде північно-східного напрямку, у західних областях — південно-східного, зі швидкістю 5-10 м/с. Вночі очікуються заморозки від 0 до 5 градусів тепла, у південних та східних областях — від 1 до 6 градусів. На поверхні ґрунту в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській та Харківській областях прогнозують заморозки від 0 до 3 градусів.

Денні температури

Вдень температура коливатиметься від 8 до 13 градусів тепла, у Закарпатті та Прикарпатті — до 15 градусів.

Зазначимо, з настанням холодів наш організм стає більш вразливим до вірусів і простудних захворювань. Саме в цей період важливо знати про природні способи зміцнення імунітету, і один з таких — часник. Його потужні антимікробні властивості роблять його незамінним помічником у боротьбі з інфекціями, допомагаючи організму захищатися від хвороб та залишатися здоровим навіть у сезон застуд. Крім того, важливо звернути увагу на "вітамінну бомбу" - свіжу сливу з медом.

Що ще кажуть синоптики?

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.

Фото Олександри Буділки