Бродський та Шапран
20.10.2024 21:55

Блогер Андрій Васильчук розповів, як медіамагнат, бізнесмен та ексдепутат Михайло Бродський замовив розслідування проти підприємця та власника алюмінієвого заводу Сергія Шапрана на тлі перерозподілу ринку видобутку піску.

За словами експерта, Бродський є одним із ключових і давніх гравців на ринку видобутку піску. Нещодавно в телеграм-каналі «Джокер» з’явилася інформація, що бізнесмен замовив журналістське розслідування у програмі «Схеми» проти експрокурора Києва та чинного очільника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера. Одразу після цього Бродський випустив матеріал на своєму ресурсі «Обозреватель». Зокрема, медіамагнат накинувся зі звинуваченнями в бік Джокера, а також згадав підприємця та власника алюмінієвого заводу Сергія Шапрана і без аргументації та фактажу назвав його мародером.

«Дивно взагалі, як Бродський провів паралелі між повідомленням Джокера з діяльністю Шапрана. Але менше з тим, факт є фактом, а слово – не горобець», – констатує Васильчук.

Згодом ряд ключових ЗМІ опублікували інформацію про те, що Шапран став одноосібним власником компанії «Будіндустрія-Сервіс ЛТД», яка видобуває пісок в Київській області, в руслі річки Десна. З 2016 по 2022 роки дану ТОВ контролював Ігор Наумець, який перебуває під санкціями РНБО з 2023 року.

А після нетривалого затишшя на славнозвісному виданні «СтопКор» вийшов сюжет, який явно дискредитує Шапрана. Зокрема, у матеріалі згадується і Ігор Наумець, і Михайло Пишний, і ексрегіонал Продивус.

«Робота пророблена колосальна. Відчувається, що витрати на такий сюжет чималі. Подейкують, що на видання «СтопКор» сильно впливає Бродський, а тема піску на їхніх шпальтах взагалі розслідується та публікується лише з його погодження», - каже Андрій Васильчук.

Експерт наголошує, що в матеріалі «СтопКору» головним підтвердженням зв’язку Шапрана з Продивусом стало інтерв’ю підсанкційного бізнесмена Ігоря Наумця, який втік з України незадовго до повномасштабного вторгнення РФ. Експерт наголошує, що в сюжеті журналісти буквально посилаються на сепаратиста та адепта російської секти «АллатРа», який перебуває під санкціями та підозрюється у фінансуванні тероризму.

«Буду далі спостерігати за цією «шаховою партією». Дуже цікаво, який крок буде наступним», - підсумував експерт.