Обстріл
21.10.2024 15:08

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив про трагічні наслідки чергового обстрілу житлового кварталу в Запоріжжі. В результаті ракетної атаки загинуло двоє людей, а кількість постраждалих зросла до п'ятнадцяти осіб. Серед поранених троє перебувають у важкому стані.

обстріл

обстріл

Рятувальні роботи продовжуються

Рятувальні служби продовжують розбирати завали та шукати постраждалих. З-під уламків будівель дістали тіло одного загиблого чоловіка. На місці події працюють медики, які надають всю необхідну допомогу постраждалим.

обстріл

Пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури

Обстріл призвів до серйозних руйнувань у житловому секторі: пошкоджено будинки, освітні заклади та офісні приміщення. Місцева влада та мешканці міста діляться фотографіями та відео наслідків атаки в соціальних мережах. На кадрах видно зруйновані будівлі та знищені автомобілі.

обстріл

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Сьогоднішня атака, 21 жовтня, стала черговою трагічною подією для Запоріжжя, яке вже неодноразово піддавалося ударам з боку російських військ. Роботи з фіксації наслідків тривають, а кількість постраждалих може збільшитися.

Нагадаємо, росіяни стали застосувати авіабомби по Запоріжжю, і це стало новою реальністю міста.