Ситуація на фронті критична
07:57

Російські війська продовжують наступати на Донеччині. Вони просунулись біля чотирьох населених пунктів у Бахмутському й Покровському районах. Ситуація наразі критична, бо окупанти переважають за чисельністю, але ЗСУ відбивають штурми.

Про це близько опівночі 22 жовтня повідомили аналітики DeepState, оновивши мапу бойових дій. Зазначається, що окупантам вдалось досягти успіху поблизу Неліпівки Бахмутського района, а також Водяного та Лисівки – Покровського. Ще вони активно атакують біля Курахового та змогли трохи просунутись.

"Ворог просунувся біля Неліпівки, Курахового, Водяного та у Лисівці", – йдеться у повідомленні.

Протягом 21 жовтня на лінії фронта відбулося 107 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому вогневого ураження. Найскладніша ситуація на Донеччині.

На Торецькому напрямку майже добу триває штурм позицій українських військ у районі населеного пункту Торецьк. На Покровському напрямку, від початку цієї доби, противник 35 разів атакував у районах Сухої Балки, Воздвиженки, Красного Яру, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового, Миролюбівки та Михайлівки. На Курахівському напрямку ворог здійснив 27 спроб прорвати нашу оборону.

Нагадаємо, українські сили нещодавно просунулися на північ від Суджі на тлі продовження боїв у Курській області Росії.