Мати впізнала сина на відео
08:38

У Курській області росії 10 жовтня російські окупанти розстріляли 9 українських військових. Серед них, ймовірно, був Руслан Голубенко, якого батьки впізнали за білизною та шкарпетками. 16 жовтня подружжя отримало сповіщення, що син зник безвісти.

Про це повідомляє «Суспільне».

Руслан Голубенко — військовослужбовець 1-ї окремої танкової Сіверської бригади на позивний «Руха». Був командиром відділення розвідки, працював з дронами. У 2021 році він підписав контракт із ЗСУ.

Під час повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Чернігова, після — воював на сході України.

Оксана Голубенко розповіла про останню розмову з сином 10 жовтня 2024 року. Сина на кадрі з відео мати впізнала за білизною та шкарпетками.

«”Мамулечко, буду прориватися зараз, давай”. Це останнє голосове його. Я написала йому: “Хай Бог береже”, але він вже не відповів», — каже мама військового.

16 жовтня подружжя Голубенків отримали сповіщення, що Руслан зник безвісти біля села Толстий Луг в Курській області.

За даними аналітиків DeepState, 9 військових стратили поблизу населеного пункту Зелений Шлях у Курській області ще 10 жовтня.

Деталі інциденту ще з’ясовують, однак уже відомо, що загиблі йшли на позиції, вважаючи, що ті розташовані в тилу. Однак натрапили на ворога та вступили з ним у бій. Через обмежену кількість боєкомплекту військові були змушені здатися.

Нагадаємо, війська РФ в ніч на 22 жовтня завдали повітряний удар по Сумах. Є жертви.