ПриватБанк
15:56

ПриватБанк впровадив нову послугу для своїх клієнтів, яка дозволяє знімати готівку з банківської картки на касах торговельних мереж за кордоном без додаткових комісій від іноземних банків-еквайєрів.

Як повідомляє пресслужба ПриватБанку, цей сервіс вже набув популярності в Україні, де покупці можуть отримати готівку при розрахунку на касах у торговельних мережах. Відтепер така можливість доступна і для українців за межами країни.

Член правління банку Дмитро Мусієнко підкреслив, що сервіс "готівка на касі" вже став звичною послугою для мешканців більшості українських міст, а тепер він діє і в міжнародних торговельних мережах.

Як отримати готівку за кордоном

Для того, щоб зняти готівку на касі за кордоном, клієнтам ПриватБанку достатньо розрахуватися карткою Mastercard у торговій мережі та запитати у касира, чи доступна послуга отримання готівки в цій точці.

За інформацією банку, найчастіше клієнти знімають гроші на касах у Німеччині (мережі Netto Marken-Discount, Dm-drogerie markt, Aldi, Norma, GLOBUS Markthalle) та Польщі (Delikatesy Centrum, Biedronka, Orlen, Lewiatan, Zabka). Послуга також працює у Великобританії, Австралії та інших країнах ЄС.

Гроші на касі в Україні та за кордоном

Ця послуга стала особливо важливою з початку війни, дозволяючи українцям отримати готівку на касах магазинів при покупці товарів. Мінімальна сума, яку можна зняти, становить 500 гривень, а максимальний ліміт залежить від умов конкретної торговельної мережі, супермаркетів або АЗС.

Це рішення покликане спростити доступ до готівки для українців, які тимчасово перебувають за кордоном, а також забезпечити більшу гнучкість у фінансових операціях.

Раніше повідомлялося, що Приватбанк ухвалив рішення приймати у всіх відділеннях значно зношені чи пошкоджені купюри іноземної валюти. Прийом таких банкнот проходитиме за принципом інкасо, тобто за окрему платню.