вакцинація від грипу
13:18

В Україні перша аптека отримала дозвіл на проведення вакцинації від грипу безпосередньо в аптечному пункті. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Ініціатива стартувала в Києві, де відсьогодні кожен повнолітній українець має змогу зробити щеплення проти грипу безпосередньо в аптеці», - розповіли в МОЗ.

У відомстві очікують, що ініціативу підтримають самі заклади, щоб масштабувати кампанію. Проводити вакцинацію матимуть право лише ті аптеки, які отримали ліцензію МОЗ, мають необхідне обладнання, окреме приміщення для медичних маніпуляцій та зону очікування.

Вакцинуватимуть людей лише спеціально навчені цьому фармацевти.

«Досвід інших країн демонструє, що доступ до вакцинації в аптеках підвищує загальний рівень охоплення щепленнями, позитивно впливаючи на громадське здоров’я та, відповідно, зменшує навантаження на медичну систему, що особливо актуально в умовах війни», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як зробити щеплення проти грипу в аптеці:

отримати рецепт на вакцину у сімейного лікаря (це можна зробити дистанційно);

звернутися в аптеку, що отримала ліцензію на проведення вакцинації;

придбати вакцину в аптечному пункті;

заповнити згоду на проведення імунізації;

після процедури зачекати 30 хвилин та отримати довідку;

надати її своєму сімейному лікарю.

Нагадаємо, що з наближенням холодів і сезону вірусів особливо важливо підтримувати свій організм корисними продуктами. Ось чому варто звернути увагу на свіжу сливу з медом. Крім того, важливо пам'ятати, що, потужні антимікробні властивості часнику роблять його незамінним помічником у боротьбі з інфекціями, допомагаючи організму захищатися від хвороб та залишатися здоровим навіть у сезон застуд.

Також ми писали про смачний та корисний варіант для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і прагне схуднути.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.