Обстріл
16:14

Сьогодні, 24 жовтня, російські війська двічі обстріляли місто Старокостянтинів у Хмельницькій області. Другий удар стався під час ліквідації наслідків першої атаки, коли на місці працювали рятувальники. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

обстріл

Повторний обстріл під час рятувальних робіт

За повідомленням ДСНС, під час проведення аварійно-рятувальних робіт російські війська завдали повторного удару, влучивши поблизу місця попередньої атаки. Внаслідок цього було зруйновано магазин ритуальних послуг. На щастя, особовий склад ДСНС встиг відійти на безпечну відстань, і ніхто з рятувальників не постраждав.

обстрілобстріл

Наслідки першої атаки

Як повідомляє мер Старокостянтинова Микола Мельничук, після першого обстрілу були зафіксовані руйнування та постраждалі. Відомо, що постраждали чотири людини, двоє з яких перебувають у лікарні. В результаті атаки було повністю зруйновано дах готелю, пошкоджено житлові будинки, у багатоповерхівках вибито вікна.

обстріл

Пожежа та руйнування

Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін повідомив, що внаслідок обстрілу виникла пожежа, яка була ліквідована силами ДСНС. Також пошкоджено житловий багатоквартирний будинок, адміністративні приміщення та дитячий садок. Вибуховою хвилею повибивало вікна в одній з місцевих бібліотек.

Раніше повідомлялося, що російські війська вдарили по Куп'янську Харківської області. Обстріл стався поруч із місцевим магазином та ринком.