шедевр
11:16

Аукціонний дім Sotheby’s оголосив про продаж нового «видання» відомої інсталяції італійського художника Мауріціо Каттелана під назвою «Комедіант». Цей незвичайний витвір, що складається з банана, приклеєного до стіни скотчем, свого часу став сенсацією в соціальних мережах і був проданий за 120 тисяч доларів. Тепер його вартість оцінюється від одного до півтора мільйона доларів, повідомляє CNN.

Sotheby’s зазначає, що на аукціон виставляється одна з трьох версій цього твору, створених у 2019 році. Одну з версій демонстрували в музеї Маямі, а іншу з’їв художник під час виставки. Два витвори були продані приватним колекціонерам, а третю копію, куплену за вищу (але не розголошену) суму, подарували музею Гуггенхайма в Нью-Йорку.

На аукціоні буде представлена робота, продана в приватну колекцію п’ять років тому. Переможець аукціону отримає сертифікат автентичності, інструкції з демонстрації, рулон скотчу та банан, який не є унікальним для цього твору та може бути замінений.

Перед продажем «Комедіант» вирушить у світове турне, яке розпочнеться 28 жовтня в Нью-Йорку, а згодом виставка відвідає Лондон, Париж, Мілан, Гонконг, Дубай, Тайбей, Токіо та Лос-Анджелес.

Раніше повідомлялося, що вчені виявили на картині Пікассо приховане зображення оголеної жінки.