В Росії пожежа та вибухи
07:57

Ввечері 27 жовтня безпілотники атакували Воронезьку область Росії. Попри усі спроби росіян завадити ударам, було вражено щонайменше два російські важливі підприємства. Одним з них виявився спиртзавод у місті Новохоперськ, де почалася сильна пожежа.

Про атаку повідомив російський губернатор області Олександр Гусєв та місцеві канали, які опублікували відео. Гусєв заявив, що сили ППО та РЕБ нібито перехопили та збили до 10 безпілотників над регіоном.

Проте місцеві канали опублікували відеозаписи з масштабною пожежею. Після цього Гусєв змушений був визнати, що атака БПЛА пошкодила два підприємства. На одному, за його заявою, нібито пошкоджено господарське приміщення, щодо другого – Гусєв визнав, що у місті Новохоперськ загорівся атакований спиртзавод.

Спиртзавод, який спалахнув після атаки, працює в інтересах російської армії та виготовляє авіаційне паливо. Загасити пожежу росіяни не змогли й досі.

Нагадаємо, у Росії залишається величезний ресурс для ведення наступальних операцій. Оцінки американських аналітиків Інституту вивчення війни, згідно з якими можливості росіян вичерпуються, не відповідають дійсності. Ворог наступатиме й надалі, щоб виконати ключовий план Путіна: повна окупація Донецької та Луганської областей.