Війна в Україні
09:19

За аналізом провідних американських експертів, Україна стикається з ризиком поразки у війні до 2025 року, якщо не змінить свою стратегію.

Цю думку висловили впливові західні аналітики в новому дослідженні.

За словами Дага Лівермора, віцепрезидента Асоціації спеціальних операцій Америки, Україна під тиском через наступ російських військ. Попередній "план перемоги" не досяг своєї мети - забезпечення підтримки Заходу.

Війна в Україні

Серед основних викликів для України вони виділяють велику кількість російських найманців та дефіцит озброєння. Для подолання цих проблем пропонуються конкретні кроки:

  • Зниження мінімального віку для мобілізації
  • Включення українських біженців до призову
  • Дозвіл на використання західної зброї проти РФ
  • Посилення військового навчання та санкційний тиск
  • Зміцнення східного флангу НАТО.

Також аналітики переглядають можливість врегулювання конфлікту шляхом перемир'я і збереженням можливості повернення територій.

Експерти зазначають, що західна допомога не може продовжуватись безкінечно, а майбутня підтримка може зосередитися на оборонних озброєннях.

Український президент Володимир Зеленський висловлює оптимізм щодо завершення війни перемогою України до 2025 року. Президент РФ Володимир Путін, натомість, виключає будь-які поступки.

Американська історикиня Енн Епплбаум наголошує, що єдиний шлях до закінчення війни - припинення бойових дій Росією.

Нагадаємо, з 1 січня 2025 року жителі окупованих територій без російських паспортів втратять доступ до соцпослуг. Окупанти шантажують населення, особливо інсулінозалежних громадян, які не зможуть отримувати ліки.