ППО
12:19

У ніч на 28 жовтня Росія завдала масштабної атаки по Україні, запустивши 100 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу Shahed, а також безпілотники невстановленого типу. Протиповітряна оборона України змогла знищити 66 дронів.

Ворог атакує з різних напрямків

Безпілотники були запущені з напрямків російських міст Курськ, Орел та Приморсько-Ахтарськ. До відбиття атаки було залучено зенітні ракетні війська, авіацію, підрозділи радіоелектронної боротьби, а також мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Підтверджені збиття

Підтверджено збиття 66 дронів у таких областях:

  • Київська
  • Сумська
  • Харківська
  • Чернігівська
  • Полтавська
    та низка інших регіонів. Найбільше дронів було збито у Київській, Черкаській та Хмельницькій областях.

Влучання по цивільній інфраструктурі

На жаль, деякі безпілотники вразили об’єкти цивільної інфраструктури, що спричинило руйнування та загрози для мирного населення. 24 дрони були втрачені з локації, а ще чотири полетіли у напрямку Росії та Білорусі.

Російські обстріли України

З початку повномасштабної агресії обстріли українських міст та сіл стали регулярною реальністю, спричиняючи значні руйнування та жертви серед цивільного населення. Росія застосовує широкий спектр озброєнь, зокрема ракети, авіабомби та дрони-камікадзе іранського виробництва. Частота атак дронами останнім часом значно зросла, і вони відбуваються майже щоночі.

Нагадаємо, росіяни вночі 28 жовтня вдарили керованими авіабомбами по Харкову. Внаслідок безладного бомбардування є влучання у дев'ятиповерховий жилий будинок. Є поранені люди.