Національний кешбек
15:22

Українцям були здійснені перші виплати в рамках програми «Національний кешбек» за придбання вітчизняних товарів у вересні. Як повідомили в Міністерстві економіки, 646 378 громадян отримали загалом 37,2 млн грн.

Кешбек

Можливості використання кешбеку

Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко наголосила, що отримані кошти громадяни можуть спрямувати на різні цілі, зокрема на оплату комунальних послуг. Це відкриває нові можливості для підтримки родинного бюджету в умовах економічних викликів.

Популярні торговельні мережі-учасники програми

Згідно з інформацією Мінекономіки, найбільше покупок з кешбеком у вересні українці здійснили в великих торговельних мережах-учасниках програми, таких як «АТБ», «Сільпо», «Фора», «Аврора», Novus, Varus, «Велмарт» та «ТРАШ!». Серед отримувачів кешбеку 97 людей отримали виплати на суму від 1 000 до 3 000 гривень.

Зростання участі в програмі

Станом на 28 жовтня до програми долучилося 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток. Понад 1,5 млн користувачів активували картки у додатку Дія для отримання кешбеку. Загальна сума нарахованого кешбеку за жовтень складає 104,6 млн гривень, що майже у три рази перевищує нарахування за вересень.

Широкий вибір вітчизняних товарів

«Національний кешбек» від держави доступний для 295 тисяч українських товарів, вироблених 1469 місцевими виробниками. Це стимулює попит на вітчизняну продукцію та підтримує українську економіку.

Нагадаємо, Міністерство економіки України оголосило про запуск нової програми державної підтримки населення. Всі українці можуть отримати тисячу грн.