вибух
16:31

У окупованому Бердянську пролунали вибухи: залізничний міст підірвано в результаті спецоперації місцевого руху опору та Головного управління розвідки Міноборони України. Цей міст використовувався російськими окупантами для перевезення військових вантажів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поінформоване джерело.

Місцеві мешканці повідомляють про вибухи

Про потужні вибухи, що пролунав ввечері 27 жовтня, місцеві мешканці активно повідомляли у соціальних мережах. За інформацією джерела, успішні диверсійні дії призвели до знищення залізничного віадуку, який розташовувався між будівлею Водоканалу та автомийкою по Східному проспекту.

Паралізоване залізничне сполучення

Знищення мосту повністю паралізувало залізничне сполучення з Бердянськом, що ускладнило довезення паливно-мастильних матеріалів, зброї та боєприпасів для окупаційних сил у цьому тимчасово окупованому місті. Джерело підкреслило, що, незважаючи на твердження місцевих окупаційних ресурсів про те, що "все мости стоять цілі", жодних підтверджуючих фото не надано.

Активність партизанського руху в Бердянську

Нагадаємо, що російські війська захопили Бердянськ у лютому 2022 року. З того часу у місті активно діє партизанський рух опору, який реалізує різноманітні акції. Лише за останній місяць було зафіксовано кілька таких дій, які свідчать про стійкість та рішучість місцевих жителів у боротьбі проти окупантів.

Раніше повідомлялося, що росіяни знищили міст на Херсонщині, готуючись до можливого наступу ЗСУ.