Прибутковий карантин, або Як військовим розпродають гуманітарний непотріб з «Мрії»
17.07.2020 18:21

Ще не відійшло жахання перед хворобою Covid-19, але бажання збагатитися на швидку руку у керманичів медичних сил збройних сил України (ЗСУ) та їх підлеглих виявилось не викорененим! Попри всі реформи та наші з Вами потуги змінити на краще медичну допомогу нашим воїнам та надати безпечні умови військовим лікарям, зберегти молодший медичний персонал на робочих місцях, зменшивши потік «бегущих» за кордон фахівців з України, – множиться на НУЛЬ.

Тому сьогодні пропонуємо Вам розглянути матеріали, які є у вільному доступі, та самим проаналізувати наглість і самовпевненість керівника медичних сил ЗСУ Хоменка Ігоря Петровича та його підлеглих молодих ділків: санітарного лікаря ЗСУ Моргуна Сергія та Фурдика Віталія — начальника відділу медичного забезпечення ЗСУ.

Головних, на сьогоднішній день посадовців, від яких залежить БЕЗПЕКА!! військових лікарів при наданні медичної допомоги в складний час епідемії COVID -19.

(Договір № 510/20/18 від 05 травня 2020 року на маски медичні захисні на суму 8 175 000.00 грн. у кількості 1 250 000штук, ціна за одиницю 6,54 грн.без ПДВ!!! Постачальник ТОВ РІВЕРСАЙД ГРУП код ЄДРПОУ 41139832 в особі СРОЧИНСЬКОГО Ярослава Анатолійовича за згодою та підписом генерал-майора медичної служби ХОМЕНКА Ігоря Петровича. Хоча до цього постачальником був Український виробник ТОВ ТЕХНОКОМПЛЕКС по 3,20 грн підкреслюємо з урахуванням ПДВ за одиницю!!! Рахуйте самі прибутковість карантину!!! Але це не все…

Нахабства та почуття безкарності генерал-майору не займати, все ж таки близький товариш самому Хомчаку!! А далі тільки Головнокомандувач, але йому нема коли очі до низу схиляти.

Нібито все вже сталось, товар поставили, угоду підписав, плати та пили мільйончики з державного бюджету за гуманітарно розмитнений груз (підтвердження дозвіл Мінсоцполітики) але жадібність відіграє свою банальну роль в фінансуванні по цій угоді, тому що фінансовий департамент не належить до функціоналу керування пана ХОМЧАКА!!!

І військова служба правопорядку отримує рапорт щодо багатьох істотних порушень умов Договору з боку Постачальника, в предметі закупівлі маски медична захисна, а саме:

  • Розділ VI в частині 6.3. зобов’язання Постачальника:- не відповідає в цілому.
  • Розділ II Якість товару – не відповідає в цілому

ВІДСУТНІСТЬ ДОКУМЕНТІВ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЯКОСТІ МАСОК МЕДИЧНИХ ЗАХИСНИХ!!!!! ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ МЕДИКІВ!!! КОЛЕГ!!!! ПІД ЧАС ЄПІДЕМІЇ ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНОЇ ХВОРОБИ!!!!

Можна нагадати 2015 рік, коли закупили неякісні турнікети і до якої кількості втрат наших бійців це привело? Але зараз КАРАНТИН і під цю нагоду з розпорядження Генерального штабу ЗСУ та лобіювання командувача медичних сил Хоменка всім волонтерам вхід ЗАБОРОНЕНО окрім «кишенькових»!!! Зручна склалась ситуація чи не правда??

Але не розраховували на бунт лікарів, особливо молодшого медичного персоналу вдягати неякісну, НЕ ЗАХИЩАЮЧУ навіть від пилу медичну захисну маску, та сумлінність перевіряючих офіцерів з ВСП.

Спочатку давили самотужки, а потім залучали незрозумілих Олександрів та Борисів «решал» чи то помічників депутатів з Офісу Президента, але факти взяли верх і вирішили зробити маневр, як завжди невдалий…..

Тому Договір № 510/20/18 від 05 травня 2020 року на маски медичні захисні на суму 8 175 000.00 грн. у кількості 1 250 000штук, ціна за одиницю 6,54 грн.без ПДВ був не профінансований, та начебто залишився не реалізованим!!! І тут до Вашої УВАГИ найцікавіше, ось Вам договір 100% близнюк, але…найдіть 10 розбіжностей.

Отже:

Постачальник ТОВ «Сек’юріті Солюшинс Груп» ЄДРПОУ 42837860 в особі СКОРОПАД Софії Романівни.

Нумерація Договору 510/20/17 - різниця з попереднім договором в останній цифрі від того ж числа та місяця!!

Частина I Договору змінюється предмет закупівлі!!! Вже не маска медична захисна, а маска одноразова захисна тришарова!! Чи є це виріб медичного призначення??? Який дійсно має головний середній шар маски з фільтруючої тканини мельтблаун.

Кількість залишилась не змінною, загальна сума Договору копійка в копієчку, все один в один, тільки фірми РІЗНІ!!! А бажання швидкої наживи у карантинних борців ОДНА, але ж некомпетентність та нахабність тихо робить свою справу. Угода профінансована!!!!

Змінивши назву товару закупівлі, завідомо командування медичних сил та санітарний лікар ЗСУ Сергій Моргун не дали можливість отримати якісний захист військовим медикам, перевіряючи продукцію на відповідність в не акредитованих старих лабораторіях ЗСУ під Полтавою, звідки сам родом та має родинні зв’язки з працівниками лабораторії.

Така брехлива недбалість призвела до зниження обороноспроможності нашої Держави в зв’язку з швидким зростання захворюваності в лавах ЗСУ та безпідставними людськими втратами: очільник військового-медичного клінічного центру Західного регіону, м.Львів 18 червня 2020 року помер через COVID 19 лікар Гайда Іван. Йому було всього 58 років!!

Через службову недбалість Хоменка та його популізму тепер велика частина медичного персоналу та лікарів вимушені піти на самоізоляцію в такий складний час. А це Чернівці, Одесса, Київ, Маріуполь, Харків, Вінниця, Житомир!!!

Найприкріше те, що неякісні маски надходили в Україну як гуманітарна допомога без оподаткувань (ПДВ та митних зборів), а продавались по завищеним цінам в сотні рази, про що свідчить остання процедура закупівлі ДП МОЗ.

Зверніть увагу: ціна МАСОК МЕДИЧНИХ 2,80 без ПДВ! Маю впевненість рахувати вміють всі.

Шкода що з вищевикладеного ніхто не робить висновків втрачаючи людські життя за наживу, бо немає покарання - є кругова порука!! Було «кумовство» — стало ЗЕ«братовство».

Тому не дивно, що зараз зливають ще одного виробника захисних костюмів по старій схемі через ту ж саму компанію ТОВ «Сек’юріті Солюшинс Груп», яка вже виробляє не маски, а костюми без маркування та відповідних документів якості, нажаль в нашій країні все продається…..