Ігор Соловйов з родиною
21.02.2024 16:42

Мешканець Київщини Ігор Соловйов налагодив прибутковий шахрайський бізнес, на якому вже заробив понад 100 мільйонів гривень. Аферист позичає крупні суми в різних кредиторів з метою наче б то подальших інвестицій в будівельний бізнес, але через певний час відмовляється повертати позики. У зв’язку з цим все майно чоловіка та його родини перебуває в заставі, відчужувати його заборонено. Втім, це не заважає шахраю, який також втягнув в цей бізнес свою дружину та сина, і надалі обманювати інвесторів, входячи до них у довіру, і приховуючи реальні проблеми з законом. Свою темну діяльність Соловйов прикриває показовим волонтерством.

Про це пише інтернет-видання Критика.

Пастор одурманених кредиторів

Ігор Соловйов позиціонує себе успішний бізнесмен, волонтер і віруюча людина. В єдиному державному реєстрі за ним числиться навіть громадська організація «Міжнародна співдружність бізнесменів-християнських переконань», а у волонтерських колах він відомий як «Пастор». Як з’ясувалося пізніше, кредитори, які позичали гроші Ігорю Соловйову, в один голос стверджують, що він має дар переконання, а навіюваність, як відомо, — головна фішка сектантів.

Соловйов з головою Житомирської ОВА

Соловйов з головою Житомирської ОВА

Зрештою, мова не про релігійні почуття громадян, а про те, як громадяни, прикриваючись релігією та волонтерством, під час війни і фактично під носом у правоохоронців розгорнули доволі прибутковий шахрайський бізнес.

В реєстрі речових прав на нерухоме майно, а також в Реєстрі прав власності на нерухоме майно, та Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта ми знаходимо цікаву інформацію, яка стосується безпосередньо дружини Ігоря Соловйова Світлани Соловйової. Все її майно перебуває в іпотеці та має обтяження.

Два будинки, які зареєстровані за Світланою Соловйовою перебвають в заставі

Два будинки, які зареєстровані за Світланою Соловйовою перебувають в заставі

Заборона на відчуження майна

Заборона на відчуження майна

Цей будинок в Петропавлівській Борщагівці теж в іпотеці

Цей будинок в Петропавлівській Борщагівці теж в іпотеці

Цей будинок в Петропавлівській Борщагівці теж в іпотеці

Цей будинок в Петропавлівській Борщагівці теж в іпотеці. Соловйови винні 3,5 млн грн

Мова йде здебільшого про будинки в Петропавлівській Борщагівці – житлову та комерційну нерухомість, а також землю під ними.

Таунхауз, який знаходится в іпотеці

Таунхауз, який знаходится в іпотеці

Родина шахраїв

Іпотекодержателі – різні – від юридичних осіб до приватних громадян, а от суми кредитів вражають! Мабуть, найменшою позикою є позика на суму 600 тисяч гривень, але більшість кредитних зобов’язань – це десятки мільйонів гривень. Загалом же Світлана Соловйова заборгувала кредиторам 100 мільйонів 588 тисяч гривень!

Подібна історія і з 24-річним сином Світлани та Ігоря Дмитром Соловйовим, який також позиціонує себе як волонтер, але по-факту, є учасником організованої злочинної групи, котра складається з близьких родичів.

Дмитро Соловйов

Син Ігоря та Світлани Соловйових Дмитро також позиціонує себе як волонтер і також є учасником шахрайської схеми

Між іншим, у Світлани та Ігоря два сини і обох вони заховали від армії за волонтерством, а волонтерську діяльність Соловойови використовують для прикриття власних афер та залякування кредиторів.

Юридично позичальниками мільйонних коштів є Соловйова Світлана Миколаївна та Соловйов Дмитро Ігорович, але бенефіціаром та розпорядником коштів фактично є чоловік та батько позичальників – Соловйов Ігор Дмитрович. Саме він проводить всі перемовини з приводу отримання та повернення позик і саме він потім шантажує та погрожує розправами своїм кредиторам. Нещодавно після чергових погроз кредиторам правоохоронці таки відкрили проти Ігоря Соловйова кримінальні провадження. Одне з них – № 42023000000002041 від 27.12.2023 року, порушено Офісом Генерального прокурора. Соловйову інкримінують частину 2 статті 383 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, вчинене з корисливих мотивів), яка передбачає максимальну санкцію покарання у вигляді 5 років ув’язнення.

Інше кримінальне провадження зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під номером 12023116410000286 від 05.06.2023 року. Справу порушило ГУНП в Київській області за статтею 182, частиною 1 ККУ. Ігорю Соловойову закидають порушення недоторканості приватного життя. Фактично мова йде про шантаж та погрози, які аферист застосовує до своїх кредиторів.

Смерть кредитора Бекірова

А доки тривають розслідування Соловйови продовжують вводити в оману заможних громадян, торгуючи заставленою нерухомістю. До речі, продає нерухомість Світлана Соловйова як фізична особа, що також є однією з нехитрих схем уникнення від сплати податків. Фактично люди, які купують ті ж самі «таунхаузи» інвестують гроші в проблемну нерухомість, яка не належить людям, що її продають або ж здають в оренду.

Заставлені таунхаузи, які Соловйови пропонують інвесторам

Заставлені таунхаузи, які Соловйови пропонують інвесторам

У Соловйових в заставі перебуває все – навіть їхній будинок, погашати кредитний борг за який вони чомусь не поспішають. Разом із тим це не завадило «волонтеру» Ігорю купити два новенькі авто прямо з салону. Своїми шахрайськими діями, постійними погрозами та брехнею Ігор Соловйов умисно довів до смерті свого колишнього партнера і одного з найбільших інвесторів будівельних об’єктів — Бекірова Акіма Джаферовича.

Іпотекодержателя Акіма Бекірова Соловйови довели до смерті

Іпотекодержателя Акіма Бекірова Соловйови довели до смерті

Воно й не дивно, адже саме в Бекірова було в заставі майже все особисте майно сім’ї Соловйових – в тому числі і їх власний будинок.

Продати заставлене майно і виїхати

Сподіваємось, наведеними вище фактами зацікавляться правоохоронці і, можливо, ця публікація врятує чергового кредитора від необдуманого вчинку, а головне попередить майбутні злочини. Адже Ігор, являючись протестантом і Пастером, є схильним до маніакальної шизофренії, але в той же час дуже добре навчився маніпулювати психікою інших людей. А тому з легкістю створив образ порядної людини, волонтера, гарного батька, а в той же час втягнув у злочинний і шахрайський бізнес всю свою сім’ю.

Ігор Соловйов з дружиною Світланою

Ігор Соловйов з дружиною Світланою

Ця родина безкарно, прикриваючись волонтерством, вводить людей в оману і повним ходом вже по другому колу (повторно) продає заставлене майно по попереднім договорам, які навіть не планує виконувати. Головне в цьому ділі – зібрати побільше коштів, а згодом виїхати з України по системі «Шлях» як волонтери. Зрозуміло, що після втечі Солловйових залишаться сотні ошуканих (кинутих) українських громадян, в тому числі і родини військових, які планували придбати у Соловйова житло.

А дещо згодом ми розкажемо про те як «патріот» і волонтер Ігор Соловйов з задоволенням бере гроші для потреб армії, а сам витрачає ці кошти на свої власні потреби.

Волонтерські авто Соловйових

Волонтерські авто Соловйових