Байден закликав лідерів Конгресу оперативно ухвалити допомогу Україні

Президент США Джо Байден обговорив із представниками Конгресу надання фінансової та військової підтримки України та закликав конгресменів оперативно схвалити допомогу Україні та наголосив на важливості посилення захисту кордону від нелегальних мігрантів з Мексики. Про це йдеться на сайті Білого дому.

"Президент чітко наголосив: триваюча нездатність Конгресу ухвалити рішення ставить під загрозу нацбезпеку США, НАТО і решту вільного світу. Президент закликав Конгрес швидко виділити додаткове фінансування на підтримку України і надіслати сильний сигнал про рішучість США", – зазначають у повідомленні.

Крім того, Байден торкнувся питання південного кордону, яке принципово важливе для республіканців, та сказав, що його надихає прогрес, досягнений у переговорах між партіями у Сенаті. Він висловив підтримку досягненню двопартійної домовленості у питанні політики щодо кордону і потребі додаткових ресурсів для заходів на кордоні.

Раніше повідомлялося, що Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння. Крім того, у Німеччині заявили, що у 2024 році подвоять військову допомогу Україні до 8 млрд євро. Зараз стало відомо, що Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли снаряди, безпілотники та бронетранспортери.

Також зазначимо, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, яку саме зараз не розголошується. За допомогою цієї зброї за останню добу вдалося знищити 26 вертольотів.

Крім того, ми писали, що з 1 січня Норвегія дозволила прямий продаж зброї в Україну.

Нагадаємо, заступник голови Ради національної безпеки і оборони РФ Дмитро Медведєв знову погрожує Україні використанням ядерної зброї. За його словами, знищення західними ракетами великої дальності виливних установок на території Росії буде "прямою і очевидною" підставою для застосування ядерної зброї.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости