Зеленський
11.01.2024 21:10

Союзники передали українським військовим далекобійну зброю, яку саме зараз не розголошується. За допомогою цієї зброї за останню добу вдалося знищити 26 вертольотів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на пресконференції, передає РБК-Україна.

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", - розповів Зеленський.

Він уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася. Це була частина оборони нашої країни, оскільки ЗСУ знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

Зазначимо, що за даними Генштабу ЗСУ, втрати Росії у війні в Україні на ранок четверга, 11 січня, склали 830 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 367 620 військових.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня Норвегія дозволила прямий продаж зброї в Україну.

Нагадаємо, заступник голови Ради національної безпеки і оборони РФ Дмитро Медведєв знову погрожує Україні використанням ядерної зброї. За його словами, знищення західними ракетами великої дальності виливних установок на території Росії буде "прямою і очевидною" підставою для застосування ядерної зброї.