Німеччина
17.01.2024 13:48

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння. Крім того, у Німеччині заявили, що у 2024 році подвоять військову допомогу Україні до 8 млрд євро.

Зараз стало відомо, що Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли снаряди, безпілотники та бронетранспортери.

Уряд Німеччини повідомляє, що до нового військового пакету увійшли:

боєприпаси для танків Leopard 1A5;
25 безпілотників-розвідників RQ-35 Heidrun;
8 бронетранспортерів;
16 паливозаправників Mercedes-Benz Zetros;
5 автівок для прикордонників;
3 цивільні автівки;
50 терміналів зв’язку SatCom;
500 світлодіодних ламп;
матеріали для знешкодження вибухових боєприпасів;
майже 2 тисячі бойових шоломів M92.

Крім того, в уряді Німеччини зазначили, що новий пакет допомоги містить 20 бойових машин піхоти Marder та 15 самохідних зенітних установок Gepard.

Раніше повідомллося, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, яку саме зараз не розголошується. За допомогою цієї зброї за останню добу вдалося знищити 26 вертольотів.

Також ми писали, що з 1 січня Норвегія дозволила прямий продаж зброї в Україну.

Нагадаємо, заступник голови Ради національної безпеки і оборони РФ Дмитро Медведєв знову погрожує Україні використанням ядерної зброї. За його словами, знищення західними ракетами великої дальності виливних установок на території Росії буде "прямою і очевидною" підставою для застосування ядерної зброї.