Повені
06.05.2024 14:52

78 людей загинули внаслідок сильних дощів, що спричинили повені в південному штаті Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул, і понад 115 000 людей були змушені залишити свої будинки, передає Reuters.

Повені

Повені

Повені

Сильні дощі йдуть на півдні країни вже тиждень. Зниклими безвісти числяться 105 людей, повідомляє влада.

Це вже четверта подібна екологічна катастрофа за рік, після повеней у липні, вересні та листопаді 2023 року.

За даними Бразильської геологічної служби, масштаби повені по всій країні перевищили історичну повінь 1941 року. У деяких містах рівень води був найвищим з моменту початку спостережень майже 150 років тому.

У четвер частково зруйнувалася дамба на гідроелектростанції між містами Бенто-Гонкальвес і Котіпора, а цілі міста в долині річки Такарі, такі як Лахедо і Естрела, були повністю поглинуті водою. У місті Феліз, що за 80 кілометрів від столиці штату Порту-Алегрі, річка, що сильно розлилася, знесла міст, який з'єднував його з сусіднім містом Лінья-Нова.

Енергетики повідомили про перебої з електрикою, зв'язком і водою по всьому штату. За даними агентства цивільної оборони, понад 24 000 людей були змушені покинути свої домівки.

Без інтернету, телефонного зв'язку та електрики жителі безуспішно намагалися повідомити новини або інформацію своїм родичам, які живуть в інших штатах. Над містами безперервно літали гелікоптери, а сім'ї з дітьми, що опинилися в скруті, чекали порятунку на дахах будинків.