Роман Мацюта
16.06.2024 11:22

Відомі українські актори Михайло Жонін і Роман Мацюта провели у Запоріжжі благодійний ярмарок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Українські актори стали волонтерами та подорожують різними містами України, аби допомогти військовим та зібрати кошти на саме необхідне начасі. У Запоріжжі митці збирали кошти на автівку для 37 бригади морської піхоти.

У Запоріжжі відбулась благодійна та творча зустріч у Незламному ХАБі завдяки організаторам – благодійному фонду «Довгаль». Побували на зустрічі і журналісти From.ua.

Благодійний ярмарок у Запоріжжі

Актори розповіли, як долучилися до допомоги військовим та стали волонтерами.

«Ми це робимо з самого початку війни. Спочатку я був в батальйоні ТРо, коли його розформували, я пішов на гуманітарний фронт, де можу бути найбільш корисним. Як артист я не бачу нічого дивного у тому, де я опинився наразі. Ми були в багатьох містах – майже по всій лінії фронту від Херсону до Бахмута», - розповів From.uа актор, музикант та волонтер Роман Мацюта.

За його словами, Роман та його команда дають концерти на передовій, головна місія – допомога військовим всіма способами.

Роман Мацюта

«Чого не вистачає військовим? По-перше – це транспорт, бо техніка швидко виходить зі строю – це расходник. По-друге – РЕБи. Третє – дрони. Це три головні потреби. І це по силам цивільним, бо держава не справляється. За день ми збираємо по 60-70 тис грн на благодійних ярмарках та концертах різними містами України. Якщо не прості люди, волонтери, я не знаю, що б робили військові, бо держава робить недостатньо своєї спроможності. Наш спротив тримається на громадянах, на їх підтримці. Моя впевненість в тому, що Україна переможе в цій війні – безперечна. Назад шляху у нас немає, ми будемо битися до кінця на всік напрямках. Якщо буде, ми змінемо гуманітраний фронт на реальний та візьмемо до рук зброю – і я не шуткую», - говорить актор Роман Мацюта.

Роман Мацюта

Актор Михайло Жонін не вперше проводить у Запоріжжі благодійні ярмарки та говорить, що мешканці прифронтового міста активно допомагають зі збором коштів для військових.

Михайло Жонін

«Запоріжжя – прифронтове місто, де люди розуміють, що таке війна та допомагають, як можуть. Минулого разу у Запоріжжі було зібрано 66 тис грн. На сьогодні військові потребують все – від цвяхів до старлінків, машин, дронів – потрібно все. Майже кожні вихідні ми проводимо ярмарки по всій країні. Найбільша сума була зібрана у Рівному – 160 тис грн, це був спільний ярмарок», - розповів Михайло Жонін.

Михайло Жонін

Михайло Жонін

Подібні ярмарки актори будуть проводити постійно у різних містах країни, вони вірять та запевняють, що все буде Україна.