Що робити, якщо застрягли в ліфті через відключення електрики: інструкції ГСЧС для дітей

Через відключення електроенергії почастішали випадки екстрених зупинок ліфтів, попереджає ДСНС України.

У відомстві наочно показали як діяти, якщо так сталося, що ви чи ваша дитина опинилися у такій ситуації та як підготуватися до раптової зупинки ліфта.

"Збережіть собі та дитині на ґаджет ці ілюстрації з правилами та дотримуйтеся алгоритму дій, аби бути в безпеці", - йдеться у повідомленні.

У ДСНС звернулися до українців: "Просимо вас під час відключення електроенергії та під час повітряних тривог підійматися сходинками. Навіть коли є світло намагайтеся не користуватися ліфтом, щоб у разі аварійного вимкнення не опинитися у пастці".

Відсутність світла та неможливість вибратися створюють небезпечні та стресові умови для всіх постраждалих.

Зазначимо, Кабімін України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків.

«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», - сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Нагадаємо, сьогодні, 25 липня, застосування заходів обмеження прогнозується лише в години вечірнього максимуму споживання – з 16:00 до 22:00 буде діяти одна черга відключень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости