Скандал: поліція і ТЦК на Рівненщині шукали «ухилянта» у родині зниклого безвісти бійця

На Рівненщині ТЦК і поліція прийшли шукати "ухилянта" до будинку зниклого безвісти бійця, повідомляє ТСН.

На Рівненщині у місті Дубно розгорівся скандал, коли ТЦК і поліція прибули до будинку родини зниклого безвісти бійця для пошуків «ухилянта».

Рідні бійця звинувачують правоохоронця в незаконному проникненні на приватну територію і проведенні обшуку без дозволу власників та необхідних документів.

Поліцейський, за словами господарів, проникнув на подвір’я з іншого боку і провів обшук у господарських приміщеннях, стверджуючи, що шукає брата зниклого бійця. Пояснення матері, що другий її син оновив дані і має офіційне право на відстрочку від мобілізації (як батько трьох дітей і рідний брат зниклого безвісти), правоохоронець проігнорував. І так само без пояснення та вибачень залишив подвір’я.

Мати зниклого бійця звернулася за медичною допомогою після цього інциденту, і її стан різко погіршився. Вона висловила сподівання, що подібні поліцейські будуть проявляти свою активність на фронті, а не у відношенні до родичів зниклих безвісти.

Поліція Рівненської області повідомила, що поліцейський супроводжував представників ТЦК і міської ради, які прибули до будинку для вручення повістки. Однак, за словами поліції, вхід у підсобні приміщення не відбувався, і чи відповідає дійсності інформація, надана заявницею, буде встановлено під час перевірки.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець казав, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знаходять підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

"Щодо випадків порушення прав ТЦК та СП, є відповідні механізми, як ми реагуємо. Коли ми встановлюємо, що в їх діях немає порушення прав громадян України, ми роз’яснюємо громадянам, що там не було порушень", - зазначив Лубінець

Раніше повідомлялося, що чоловік по дорозі до ТЦК намагався порізати собі вени.

Крім того, на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости