У ТЦК попереджають: у разі загрози відкриють вогонь на ураження

Волинський обласний ТЦК попередив, що буде відкривати вогонь на ураження, якщо буде загроза працівникам ТЦК.

Відповідне повідомлення Волинський ОТЦК зробив у звʼязку із тим, що 27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ОМТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат, який зараз знаходиться на лікуванні у госпіталі.

«Солдати роти охорони, які у цей час несли службу, діяли рішуче згідно з обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцю вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці.

У повідомлені зазначили, що ТЦК — це режимний обʼєкт. У випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження.

"Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони — це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил. "Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...», — кажуть сьогодні вони. Всі любителі стріляти у військових будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Правоохоронні органи вже шукають вчорашніх стрільців. І будьте впевнені — знайдуть. До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону» - зазначили у Волинському обласному ТЦК.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець казав, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знаходять підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

"Щодо випадків порушення прав ТЦК та СП, є відповідні механізми, як ми реагуємо. Коли ми встановлюємо, що в їх діях немає порушення прав громадян України, ми роз’яснюємо громадянам, що там не було порушень", - зазначив Лубінець

Раніше повідомлялося, що чоловік по дорозі до ТЦК намагався порізати собі вени.

Крім того, на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости