У машинах ТЦК є РЕБ для блокування мобільного сигналу, – нардеп

Нардеп Сергій Євтушок в ефірі «НовиниLIVE» заявив, що в машинах ТЦК можуть встановлювати засоби радіоелектронної боротьби для блокування мобільного сигналу.

За його словами, є чимало звернень щодо незаконних затримань чоловіків.

«Зупиняють, вмикають засоби РЕБ, щоб людина не могла нікуди подзвонити. Затягують в «бусік», везуть до ТЦК, через 2-3 години людина вже проходить ВЛК і вранці вже перебуває на полігоні», - заявив він.

Нардеп акцентує, що у машинах ТЦК нерідко встановлені системи, які блокують мобільний сигнал.

«Це для того, щоб людина не могла нікуди подзвонити, не повідомити ні з родичами, ні, можливо, адвокатами, що з нею вчиняють неправомірні дії», - додав нардеп.

Раніше повідомлялося, що дорогою до навчального центру у 52-річного військовослужбовця, який перебував у автобусі із іншими військовими, почалися судоми і він втратив свідомість. Чоловіка невідкладно доставили до реанімаційного відділення лікарні у м. Свалява. Медики боролися за його життя, однак через два дні він помер.

Зазначимо, омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знайшли підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.

Раніше повідомлялося, що чоловік по дорозі до ТЦК намагався порізати собі вени.

Крім того, на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости