Шокуючий випадок в Одесі: робітник ТЦК напав на жінку

У мережі з’явилася інформація про те, що нібито співробітник ТЦК в Одесі "накинувся" на жінку. У соцмережах зазначали, що жінка принесла їжу хворому чоловікові, якого забрали до ТЦК. Однак у військкоматі цю інформацію спростовують.

Одеський обласний ТЦК та СП у Facebook повідомив, що біля будівлі збірного пункту міста громадянка нібито намагалася перешкодити роботі військкомату.

"Вона свідомо заблокувала ворота збірного пункту, перешкоджаючи в'їзду та виїзду службового транспорту, а також симулювала фізичну недугу, ніяк не реагуючи на зауваження військовослужбовців роти охорони ТЦК", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці ТЦК викликали наряд патрульної поліції. Жінка почала поводитися ще агресивніше і напала на транспортний засіб, що виїжджав з території збірного пункту.

"Водій транспортного засобу, захищаючи службове майно, намагався завадити протиправним діям громадянки. Цей момент і потрапив на відео, яке викривлено та подано в анонімних (сумнівних) телеграм-каналах", - зазначили у ТЦК.

Військові нагадали, що під час воєнного стану перешкоджання законній діяльності ЗСУ може кваліфікуватися за статтею 141-1 ККУ. Крім того, напад на службовий транспорт може бути розцінений як посягання на майно ЗСУ.

Нагадаємо, нардеп Сергій Євтушок в ефірі «НовиниLIVE» заявив, що в машинах ТЦК можуть встановлювати засоби радіоелектронної боротьби для блокування мобільного сигналу. За його словами, є чимало звернень щодо незаконних затримань чоловіків.

Раніше повідомлялося, що дорогою до навчального центру у 52-річного військовослужбовця, який перебував у автобусі із іншими військовими, почалися судоми і він втратив свідомість. Чоловіка невідкладно доставили до реанімаційного відділення лікарні у м. Свалява. Медики боролися за його життя, однак через два дні він помер.

Зазначимо, омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знайшли підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.

Раніше повідомлялося, що чоловік по дорозі до ТЦК намагався порізати собі вени.

Крім того, на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости