Масована атака на Україну: як діяла протиповітряна оборона?

У ніч на 24 вересня радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та супроводжували 85 засобів повітряного нападу противника. Основний напрямок удару - північ та центр України, повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

Зокрема, для нічної атаки росіяни використовували:

одну балістичну ракету "Іскандер-М" з Ростовської області (РФ);

дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору Брянської області (РФ);

одну ракету (тип встановлюється) з Курської області (РФ);

81 ударний безпілотник з районів Курська та Приморсько-Ахтарська (РФ).

Повітряний напад був відбитий силами авіації, зенітними ракетними військами, підрозділами радіоелектронної боротьби та мобільними вогневими групами Повітряних Сил і Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою було збито 66 ударних "Шахедів" у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 безпілотників втрачено на кількох напрямках через активну протидію Сил оборони.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень заявив, що наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України.

Зеленський повідомив, що Україна вже має план перемоги, він розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

У Офісі Президента назвали головні положення плану перемоги України. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкрив деталі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости