Зеленський
15:21

План перемоги України розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн за результатами переговорів із нею в Києві 20 вересня, пише sud.ua.

«Здебільшого рішення про план перемоги залежать від президента США і також від інших партнерів. Але там є пункти, які залежать саме від позитивної волі та підтримки Сполучених Штатів. Дуже сподіваюся, що президент США підтримає цей план. Увесь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів, на рішення, які мають здійснитися, починаючи з жовтня і до грудня-місяця», - сказав Глава держави.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що ці рішення не відкладатимуться.

«Тоді, ми вважаємо, цей план спрацює», - сказав він.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що план перемоги вже повністю готовий.

У Офісі Президента назвали головні положення плану перемоги України. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкрив деталі.

Зокрема, план включає в себе:

  • військовий пакет, який буде чітко структурований у відповідності до сьогоднішнього етапу війни й аналізу того, що відбувається у Курській області з точки зору використання вітчизняного озброєння;
  • патетичний примус росії, який полягає у тому, що Україна самостійно обирає свою роль у глобальному політичному процесі й має право бути членом будь-якого альянсу. Вимоги якихось третіх країн не повинні впливати на думку інших;
  • економічний стимул, щоб змусити росію адекватно сприймати реальність. Це стосується нарощування суттєвих інвестицій у військове виробництво на території України, а також аудит санкцій, які працюють проти країни-терориста;
  • дипломатичний тиск на росію. Цей крок є окремою темою, оскільки потребує роботи із країнами нейтрального поясу, які не усвідомлюють, що рф руйнує міжнародне право в рамках якого вони й можуть домінувати та мати можливість формувати інші альянси.
  • «Це не те що пропозиція з боку України. Це якраз таки абсолютно чітке розуміння що таке сучасна війна, за що воює росія і які потрібні інструменти, в якій кількості і скільки це вартує для того, щоб можна було цю війну правильно фіналізувати. І це не питання пропозицій. Це питання абсолютної логіки процесу», - додав Подоляк.