На агрегатному заводі у Вовчанську взято в полон близько 20 російських солдатів

Українські військові звільнили агрегатний завод у Вовчанську на Харківщині. Там довгий час перебували російські загарбники, вони були заблоковані. Представник Російського добровольчого корпусу (РДК) заявив, що це була перша подібна операція українських сил з початку повномасштабної війни. Бійці штурмом взяли під контроль великий укріпрайон. За його словами, у Вовчанську також локацій залишилося мало, оскільки росіян практично знищили місто під час наступу.

Як пише РБК-Україна, під час звільнення агрегатного заводу у Вовчанську на півночі Харківської українські воїни взяли у полон росіян. Йдеться про близько двох десятків полонених окупантів.

Офіцер спецпідрозділу "Тимур" ГУР Міноборони з позивним "Вікінг" в ефірі телемарафону зазначив, що після отримання бойового завдання від керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова другий батальйон спецпідрозділу "Тимура" з суміжним підрозділом "Російського добровольчого корпусу" вирушили на завдання.

"Бій тривав трохи більше тижня. Були інтенсивні обстріли з боку противника. Сам противник на заводі чинив чималий опір, але зрештою ми вже завершили виконання завдання", - сказав розвідник.

Він підтвердив що внаслідок операції спецпризначенцям ГУР вдалось взяти російських окупантів у полон.

"На Вовчанському агрегатному заводі до двох десятків бійців противника взято в полон, декілька десятків знищено. Також четверо окупантів намагались залишити периметр заводу, внаслідок чого були знешкоджені вже за периметром заводу", - повідомив "Вікінг".

За словами розвідника, агрегатний завод у Вовчанську значно пошкоджений, але оборону там тримати можна.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень заявив, що наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України.

Зеленський повідомив, що Україна вже має план перемоги, він розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

У Офісі Президента назвали головні положення плану перемоги України. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкрив деталі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости